Hallo, ik ben
Ciska

Ik ben een professionele knopenontwarrer, bruggenbouwster, uitdaagster van stereotypen en je gids als lifecoach en bedrijfscoach gespecialiseerd in thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, diversiteit en inclusie. Al van jongs af aan kon ik er mij niet bij neerleggen dat “iets nu eenmaal is zoals het is en daarom zo moet blijven”. Ik moest en zou mijn dromen ontdekken en mijn eigen realiteit creëren. Dat heb ik gedaan in mijn professionele carrière en door te reizen, te onderzoeken, te proeven van het leven. Ik zag veel van de wereld en kwam als antropologe in contact met verschillende culturen.

Zoeken naar mezelf, ontdekken wat ik wil en knopen ontwarren en doorhakken, daar heb ik heel wat ervaring mee. Ik zie mezelf nog staan, enkele jaren geleden, op een kruispunt in mijn leven.

Op papier zag het er allemaal goed uit.

Na mijn studies geschiedenis (UGent) en antropologie (KU Leuven) had ik mezelf uitgedaagd om de economische wereld te verkennen. Ik maakte carrière in een grootbank en werd op mijn 28ste kantoordirecteur.

Jarenlang werkte ik mijzelf uit de naad. Ik leerde dat ik van het commerciële hield. Dat de contacten met klanten en het coachen van medewerkers me goed lagen. Maar binnen deze wereld voelde ik me steeds minder verbonden met mijzelf en mijn waarden. Het pad dat ik was ingeslagen was niet het pad dat ik wilde volgen. Mijn hart en hoofd waren niet in sync, en mijn innerlijke verlangen om uit de 'gouden kooi' te stappen en een grotere bijdrage te leveren aan de maatschappij werd steeds groter.

Ruimtebeeld vanuit Himalaya

Mijn ervaring

 • Master Geschiedenis (UGent)
 • Master Sociale en Culturele Antropologie (KUL, grote onderscheiding)
 • People Management Track OGON
 • Certificaat Life Coach WISL
 • Certificaat Loopbaancoach
 • CVA Coach
 • Momenteel bezig met de Interuniversitaire Opleiding Master Gender en Diversiteit (UGent, VUB, KUL)
 • ...

Het roer omgooien

Eind 2019 besloot ik mijn intuïtie te volgen, nam ik ontslag en vertrok op wereldreis. Mijn beginpunt lag vast: Hongkong. Zeven maanden en vele omzwervingen later eindigde mijn reis in Nepal, op het Annapurna-circuit.

Nooit zal ik het moment vergeten waarop alles klikte in mijzelf.

Het was pikdonker. Ik bevond me op 3.500 meter hoogte. Als nietig stipje in het uitgestrekte Himalaya-gebergte staarde ik naar de sterren. In zeven maanden had ik zoveel avonturen meegemaakt, zoveel hindernissen overwonnen en - vooral - zoveel geleerd over mezelf.

Op het moment waarop ik voelde dat ik helemaal in balans was, werd deze foto getrokken. Ik had mijn zingeving gevonden in het verbinden van mensen, met zichzelf en anderen vanuit gelijkwaardigheid en mijn liefde voor antropologie en het menszijn.

Deze zingeving werd de basis voor dit bedrijf met als missie jou krachtiger te maken en de wereld inclusiever.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Coaching:

Mijn reis leerde me hoe belangrijk het is om je hoofd met je hart te verbinden. Leven volgens de waarden die jij belangrijk vindt, geeft rust, en doet je sterk en krachtig voelen. Als gecertificeerde coach wil ik jou inspireren om de krachtigste versie van jezelf te zijn en aansluiting te vinden bij je authentieke zelf.

Training en Adviesbureau:

Ik wil als gecertificeerde coach, trainer & consultant mijn passie en mijn kennis rond de thema's diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid met jou delen, je inspireren, laten reflecteren en je begeleiden met als doel je terug in verbinding te brengen met jouw unieke zelf en verbinding en eenheid te creëren op de werkvloer en in de samenleving.

Aan de hand van strategische begeleiding, advies & trainingen en workshops rond diversiteit en inclusie leer ik bedrijven, scholen en organisaties omgaan met, en het overbruggen van verschillen met prachtige resultaten, verbinding en inclusie als gevolg. Dankzij mijn commerciële- en managementervaring in combinatie met mijn zelf ontworpen D&I-analysemodel, gefundeerd op actuele en wetenschappelijke tools en research (Master Gender & Diversity) kan ik organisaties en bedrijven op een unieke wijze bijstaan voor een blijvende en duurzame impact.

Maak een afspraak

Ciska Debacker

AUTHENTICITEIT, DAADKRACHT en EXPRESSIE

 • Koffielover
 • Reizigster
 • Gedreven, doel- en resultaatgericht, menslievend
 • Favoriete boek: de Verborgen Geschiedenis van Donna Tartt, alles van Audry Lorde
 • Mijn Linkedin pagina